29 Mayıs 2012 Salı

Ütü ne gibi işlere yarar?

ütü fiyatları 


Ütü fiyatlarına Bakmak İçin Tıklayın

Kategoriler :
buzdolabı fiyatları klima fiyatları tost makinesi fiyatları blender fiyatları mikser fiyatları
mutfak robotu fiyatları fritöz fiyatları led televizyon fiyatları saç şekillendirici tansiyon aleti fiyatları
bebek arabası netbook fiyatları çamaşır makinesi fiyatları navigasyon fiyatları mp3 çalar fiyatları
led tv fiyatları aspiratör fiyatları  notebook fiyatları laptop fiyatları
Ütü, bezlerin (kumaşların) kırışıklıklarını düzeltmek için sarf edilen alet.

Ütünün icadı 17.yüzyıl başlangıcına dek dayanmaktadır. İlk başlarda giysileri dümdüz etmek için kızdırılmış ağır parçalar (taşlar) kullanılırken sonradan kulplu yassı demir plakalar ateşte kızdırılmaya başlandı. Bu yöntemle sıcaklığın uzun süre himaye edilememesi yüzünden demir levhaları oyarak iç kısımlarını kömür közüyle doldururlardı. Kor durumunda kömür yerleştirilerek ısıtılan bu ütüler ise oldukça ağır idi.


1888'de Abd'li Henry Seely ceryanlı ütüyü tasarladı. İki çubuk karbon içinde monte ettiği kablolu ceryan köprüsüyle demirin ısınmasını temin ediyordu.

1905'te birinci kez aşırı boyutta sıkıntısız ceryanlı ütü piyasaya sürüldü.

işleyiş ilkesi

Pamuklu bezler selüloz zerrelerden oluşurlar. Bu zerreler (moleküller) birbirlerine hidrojen ilişkileri (bağları) ile ilişkindirler ve bu bağlamlarda (bağlar da) kafi sıcaklık ve fazla az ölçüde su ile kırılabilirler. Su ile şişen liflerin kırılan molekül (parçacık) bağlamları (bağları), ütü bezin üstündeyken kusursuz bir biçimde yine birleşirler ve ütü kaldırıldığında dokumada olağan ve düz bir dış görünüş meydana getirirler.


Pamuklunun haricindeki dokumalarda yüksek-zincir parçacıklarının birbirlerine takılış tarzları farklı da da olsa ütülemenin etkisi özdeştir. Örneğin, yünlü kumaşlarda müşterek bağlar çaprazlama şekildedirler. Kimi kimyasalları değerlendirerek, bu bağları kırıp daha sonra ütü ile şekil vermek suretiyle, kumaş kalıcı olarak pilili demek ki dalgalı yahut büzgülü duruma getirilebilir.

Bulaşık makinesi 2012

çamaşır makinesi fiyatları Bakmak için TIKLA

erkek sandalet modelleri erkek sandaletleri fiyat karşılaştırma bulaşık makinesi fiyatları fırın fiyatları



Bulaşık makinesi hane ve lokantalar gibi mahallerde tabak ve öbür mutfak araçlarını yıkamak için yararlanılmakta olan alete verilen addır. Bulaşık makinesi, mutfaktaki hizmeti ile hanımlara en çok imdadına yetişen aletlerin başını çekmektedir. Yaşam ölçülerinin çoğalmasını da temin etmekte olan bulaşık makinesi, bununla birlikte bulaşık temizleme işleminin idareli olmasını sağlamaktadır. Bulaşık makinesiyle temizleme sırasında, bulaşık deterjanı ve hassas temizleme için bulaşık makinesi tuzu kullanılmaktadır.

Bulaşık Makinesi hususiyetleri

Piyasada farklı vasıflarda çok fazla bulaşık yıkama makinesi yer almaktadır. Bulaşık makinesi hususiyeti mevzusunda malumat sahibi olunması ihtiyaç olan makineyi edinmeyi sağlar.

Bulaşık yıkama makinesi Kapasitesi

Bulaşık yıkama makinesi dünya normu, bir servis takımı olaraktan ifade edilir. Başka boyutlardaki kap ve tabaklar bulaşık yıkama makinesi yıkama kısmına her zaman bağdaşmayabilir. Bu nedenle bulaşık yıkama makinesi temin etmeden evvel mutfak araçları ile olan armoniye (uyuma) itina etmeniz lazımdır.

Atolyede (iş yerinde) menfaatlenilmekte olan bulaşık makinesi 60 dakikada temizlemiş var olduğu tabak miktarına göz gezdirilerek kategorize edilir. Kategorize etme aynı ebatta tabakların üstünde yapılmaktadır. Bu kategorize etme süreci klasik ölçüde olan tabaklar üzerinde değerlendirilen bardak temizleme makineleri için geçerlidir.

Bulaşık Makinesi Ebatları

Mutfakta özel bölüme koyulan bulaşık makinesinin eni ve derinliği genelde 60 santimetre olmak üzere normal boyuttadır ve çoğunlukla çok fazla bulaşık makinesi için yerleştirilmiş var olduğu alan asgari seksenaltı santimetre boyutunda olması gerekir. Taşınabilir bulaşık yıkama makinesi genişliği 45’e 60 santimetredir ve tekerlekli ayaklarla sabit tezgâha tutturulur. Bulaşık yıkama makineleri, tall tub yahut standart olaraktan tasnif edilir. Normal bulaşık makinesi, makine kurulumunu ve tamiri rahat 1 hale getirmek için kapağının alt bölümünde himaye levha lazımdır. Ancak tall tub bulaşık makinesinin kapasitesi yüzde 20 daha çoktur ve bulaşık makinesi ön kapağı sabit olması sebebiyle daha iyi ses düşüren özellik sağlar.


Sessiz Bulaşık Makinesi

Current bulaşık yıkama makinesi, eski aletlere oranla gürültüsüz çalışırlar. Bulaşık makinesi imalında farklı taraflarında kalın tabakalar, ses küçültücü cisimler ve plakalar kullanılıp, 44 desibele dek ses düşürtme seviyesi meydana çıkar. Ses azaltıcı hususiyeti olmayan düşük özellikli ve unit bulaşık yıkama makinesi genelde 65 desibel ses derecesinde işlemektedir (çalışmaktadır).

Bulaşık makinesi nedir ne işe yarar?

çamaşır makinesi fiyatları Bakmak için TIKLA

erkek sandalet modelleri erkek sandaletleri fiyat karşılaştırma bulaşık makinesi fiyatları fırın fiyatları



Bulaşık yıkama makinesi hane ve lokantalar gibi yerlerde tabak ve diğer mutfak gereçlerini temizlemek için yararlanılmakta olan araça bahşedilen isimdir. Bulaşık makinesi, mutfaktaki misyonu ile hanımlara en çok yardımcı olan mekanizmaların başını çeker. Hayat standartlarının artmasını da temin etmekte olan bulaşık makinesi, bununla birlikte bulaşık yıkama işleminin hesaplı olmasını karşılamaktadır. Bulaşık makinesiyle temizleme anında, bulaşık deterjanı ve hassas yıkama için bulaşık makinesi tuzu kullanılmaktadır.

Bulaşık Makinesi spesiyaliteleri

Pazarda farklı niteliklerde çok fazla bulaşık makinesi yer alır. Bulaşık yıkama makinesi hususiyeti mevzusunda bilgi sahibi olunması ihtiyaç olan aleti kazanmayı sağlar.

Bulaşık yıkama makinesi Hacmi

Bulaşık yıkama makinesi dünya normu, 1 servis takımı olarak tasvir edilir. Farklı boyutlardaki çanak ve tabaklar bulaşık makinesi temizleme ucuna daima uymayabilir. Bu sebeple bulaşık yıkama makinesi almadan evvel mutfak cihazları ile olan ahenke dikkat etmeniz lazımdır.

İş yerinde menfaatlenilmekte olan bulaşık makinesi saatte temizlemiş bulunduğu tabak sayısına bakılarak tasnif edilir. Sınıflandırma aynı ölçüde tabakların üzerinde yapılmaktadır. Bu tasnif etme işlemi standart ölçüde olan tabaklar üstünde değerlendirilen bardak temizleme aletleri için geçerlidir.

Bulaşık yıkama makinesi Ebatları

Mutfakta özel bölüme konulan bulaşık yıkama makinesinin genişliği ve derinliği genellikle 60 cm olmak üzere klasik ölçüdedir ve genelde birçok bulaşık yıkama makinesi için yerleştirilmiş bulunduğu alan en düşük seksenaltı santimetre büyüklüğünde olması gerekir. Seyyar bulaşık yıkama makinesi genişliği 45’e 60 santimetredir ve tekerlekli ayaklarla sabit tezgâha tutturulur. Bulaşık yıkama makineleri, tall tub ya da klasik olaraktan sınıflandırılır. Normal bulaşık makinesi, makine yerleşimi ve onarımı basit bir duruma getirmek için kapağının alt kesiminde muhafaza levha gerekmektedir. Fakat tall tub bulaşık yıkama makinesinin kapasitesi yüzde 20 daha çoktur ve bulaşık yıkama makinesi ön kapağı sabit olduğu için daha güzel ses azaltan vasıf sağlar.


Sessiz Bulaşık yıkama makinesi

Modern bulaşık makinesi, önceki makinelere oranla sessiz çalışırlar. Bulaşık yıkama makinesi imalında başka bölümlerinde kalın katmanlar, ses küçültücü cisimler ve plakalar kullanılıp, 44 desibele dek ses düşürtme düzeyi ortaya çıkar. Ses azaltıcı hususiyeti olmayan düşük vasıflı ve mannequin bulaşık makinesi genellikle altmışbeş desibel ses derecesinde işlemektedir (çalışmaktadır).

Bulaşık makinesi

çamaşır makinesi fiyatları Bakmak için TIKLA

erkek sandalet modelleri erkek sandaletleri fiyat karşılaştırma bulaşık makinesi fiyatları fırın fiyatları



Bulaşık makinesi hane ve lokantalar gibi mahallerde tabak ve diğer mutfak aletlerini temizlemek için kullanılmakta olan ekipmana bahşedilen isimdir. Bulaşık makinesi, mutfaktaki hizmeti ile bayanlara en fazla yardım eden makinelerin başında gelir. Hayat ölçülerinin artmasını da temin etmekte olan bulaşık makinesi, bununla beraber bulaşık temizleme sürecinin idareli olmasını sağlamaktadır. Bulaşık makinesiyle yıkama sırasında, bulaşık deterjanı ve elverişli temizleme için bulaşık makinesi tuzu değerlendirilmektedir.

Bulaşık Makinesi hususiyetleri

Piyasada değişik niteliklerde çok fazla bulaşık makinesi bulunmaktadır. Bulaşık makinesi özelliği mevzusunda malumat sahibi olunması ihtiyaç olan cihazı kazanmayı temin eder.

Bulaşık Makinesi Hacmi

Bulaşık makinesi dünya normu, 1 hizmet ekibi olarak tanımlanır. Başka boyutlardaki kase ve tabaklar bulaşık makinesi yıkama ucuna her zaman uymayabilir. Bu nedenle bulaşık yıkama makinesi almadan önce mutfak aletleri ile olan ahenke itina etmeniz lazımdır.

İş yerinde yararlanılmakta olan bulaşık makinesi bir saate yıkamış olduğu tabak adetine göz gezdirilerek tasnif edilir. Tasnif etme aynı boyutta tabakların üzerinde gerçekleştirilmektedir. Bu sınıflandırma süreci klasik boyutta olan tabaklar üzerinde değerlendirilen bardak temizleme makineleri için geçerlidir.

Bulaşık yıkama makinesi Ebatları

Mutfakta özel bölmeye koyulan bulaşık makinesinin genişliği ve derinliği çoğunlukla 60 santimetre olmak üzere klasik boydadır ve umimiyetle birçok bulaşık makinesi için yerleştirilmiş bulunduğu çevre en düşük seksenaltı santimetre büyüklüğünde olması gerekir. Taşınabilir bulaşık makinesi eni 45’e 60 santimdir ve tekerlekli ayaklarla durağan tezgâha sabitlenir. Bulaşık yıkama makineleri, tall tub veya klasik olarak sınıflandırılır. Klasik bulaşık yıkama makinesi, makine kurulumunu ve tamiri rahat bir hale getirmek için kapağının alt kısmında müdafaa levha lazımdır. Lakin tall tub bulaşık makinesinin kapasitesi yüzde 20 daha çoktur ve bulaşık makinesi ön kapağı sabit onlması nedeniyle daha iyi ses düşüren özellik sağlar.


Sessiz Bulaşık yıkama makinesi

Çağdaş bulaşık yıkama makinesi, önceki makinelere oranla sessiz çalışırlar. Bulaşık yıkama makinesi üretiminde farklı bölümlerinde kalın katmanlar, ses küçültücü içerikler ve levhalar kullanılıp, kırkdört desibele dek ses azaltma derecesi açığa çıkar. Ses azaltıcı özelliği olmayan düşük kaliteli ve mannequin bulaşık makinesi çoğunlukla altmışbeş desibel ses düzeyinde işlemektedir (çalışmaktadır).

Alışveriş nedir nasıl yapılır?

Alışveriş nasıl yapılır?

ALIŞVERİŞ YAPMAK VEYA GEZİNMEK İÇİN TIKLAYIN

erkek spor ayakkabılar erkek botları erkek bot modelleri erkek terlikleri erkek terlik modelleri

İnsanlar türkiyedeki en iyi alışveriş sitelerinin merak etmekteler. Bizler sizleri için türkiyedeki en güvenilir ve en hızlı alışveriş siteleri de araştırdı ve bulduk, doğrusu bakarsanız türkiyede alışveriş sektörü ve özellikle on the web alışveriş sektörü bilinmeyen keşfedilmemiş gelişmeye başladı. Hal böyle olunca insanları alışveriş imal etmek için ne tür net siteleri seçmeleri gerektiğini bilmiyor zaten halkımız evvelden bu cins faaliyetlerde bulunmuş değil.

Alışveriş sitelerinden ticaret yapmadan evvel veya alım yapmadan evvel kesinlikle ama kesinlikle dikkat edilmesi icap eden mekanlar vardır.

Öncelikle alışveriş yapacağımız world-wide-web sitesini öteki world-wide-web sitelerindeki kullanıcılara sokarak öğüt edinmenizi tavsiye ederiz. Sadece bunla kalmayıp etrafımızda bu işle alakalı olan insanlara sormanızda fayda vardır.

Bizler sizin için en kaliteli internet sitesini soruşturduk ve bulduk.

Alisverisrobotu.com

pekâlâ niçin bu internet web sitesi. Çünkü bünyesinde sundurduğu işinin ehli ekibiyle gerek alıcı memnuniyeti gerekse hızlı kablolama seçenekleriyle ve gerekse müşteriye sunduğu kolaylıklarla tanınmış olan bu internet web sitesi temin ederim ki sizin de beğenisini kazanacaktır.

Yalnızca bununla yetinmeyip müşterisine en iyi eseri kaplayan bunun yanısıra uygun fiyat ve kalitede bir arada veren sayılı world wide web sitelerinden birisidir.

En iyi alışveriş sitesi hangisi?

Alışveriş nereden yapılır?

ALIŞVERİŞ YAPMAK VEYA GEZİNMEK İÇİN TIKLAYIN

erkek spor ayakkabılar erkek botları erkek bot modelleri erkek terlikleri erkek terlik modelleri

İnsanlar ülkemizdeki en kaliteli alışveriş sitelerinin merak etmekteler. Bizler sizleri için anadolu'daki en güvenilen ve en hızlı alışveriş siteleri de araştırdı ve bulduk, doğrusu bakarsanız türkiye cumhuriyetinde alışveriş sektörü ve özellikle on the net alışveriş sektörü bilinmeyen taze gelişmeye başladı. Durum buna benzer olunca insanları alışveriş üretmek için ne türlü world wide web siteleri seçmeleri gerektiğini bilmiyor doğrusu halkımız vaktiyle bu cins faaliyetlerde bulunmuş değil.

Alışveriş sitelerinden ticaret yapmadan evvel yada alım yapmadan önce mutlaka ama kesinlikle dikkat edilmesi lüzum olan mahaller bulunmaktadır.

ilk olarak alışveriş yapacağımız net sitesini başka web sitelerindeki kullanıcılara sokarak nasihat edinmenizi öneririz. Sadece bununla yetinmeyip etrafımızda bu işle ilgili olan fertlere sormanızda yarar vardır.

Bizler sizin için en iyi internet sitesini inceledik ve bulduk.

Alisverisrobotu.com

peki neden bu net web sitesi. çünkü bünyesinde sakladığı işini bilen kadrosuyla gerek alıcı memnuniyeti icabında hızlı kablolama seçenekleriyle ve gerekse müşteriye sunduğu kolaylıklarla tanınmış olan bu world-wide-web web sitesi eminim ki sizlerin de beğenisini kazanacaktır.

Yalnızca bununla kalmayıp müşterisine en güzel ürünü kaplayan bunun yanında uygunluk ve kalitede aynı anda veren sayılı world-wide-web sitelerinden biridir.

Online alışveriş nasıl yapılır?

Alışveriş nereden yapılır?

ALIŞVERİŞ YAPMAK VEYA GEZİNMEK İÇİN TIKLAYIN

erkek spor ayakkabılar erkek botları erkek bot modelleri erkek terlikleri erkek terlik modelleri

fertler yurdumuz'daki en güzel alışveriş sitelerinin merak etmekteler. Bizler sizleri için yurdumuz'daki en güvenilir ve en hızlı alışveriş siteleri de araştırdı ve bulduk, gerçekte bakarsanız türkiyede alışveriş sektörü ve bilhassa on the net alışveriş sektörü yeni taze gelişmeye başladı. Hal bunun gibi olunca insanları alışveriş yapmak için hangi tür world-wide-web siteleri seçmeleri lazım olduğunu bilmiyor zaten halkımız eskiden bu çeşit faaliyetlerde bulunmuş değil.

Alışveriş sitelerinden ticaret yapmadan evvel ya da alım yapmadan evvel mutlaka lakin kesinlikle dikkat edilmesi icap eden mevkiler bulunmaktadır.

öncelikle alışveriş yapacağımız web sitesini öteki world-wide-web sitelerindeki kullanıcılara sokarak öğüt edinmenizi öneririz. Yalnızca bununla yetinmeyip etrafımızda bu işle alakadar olan kişilere sormanızda yarar bulunmaktadır.

Bizler sizin için en güzel world wide web sitesini soruşturduk ve bulduk.

Alisverisrobotu.com

peki neden bu web sitesi. Çünkü içerisinde sundurduğu işini bilen çalışanıyla gerek alıcı memnuniyeti icabında hızlı kablolama seçenekleriyle ve gerekse müşteriye sunduğu kolaylıklarla tanınmış olan bu world wide web web sitesi temin ederim ki sizin de beğenisini kazanacaktır.

Sadece bununla yetinmeyip müşterisine en kaliteli eseri saran bunun yanında uygunluk ve kalitede aynı anda veren sayılı internet sitelerinden bir tanesidir.

28 Mayıs 2012 Pazartesi

Buzdolabının tarihi nedir ne işe yarar

BUZDOLABI FİYATLARI VE SATIN ALMA YOLLARI İÇİN TIKLAYIN

buzdolabı fiyatları klima fiyatları tost makinesi fiyatları blender fiyatları mikser fiyatları


günlük erkek ayakkabıları günlük ayakkabılar klasik erkek ayakkabıları erkek spor ayakkabı modelleri spor ayakkabılar

Buzdolabı; buhar sıkıştırma metoduyla hizmet veren, yiyeceklerin serin tutularak uzun zaman himaye edilmesini sağlayan soğutma makinesidir.

Dondurtmanın maksatı kapalı 1 mekanda, ortam sıcaklığının altında ısılar temin etmek ve bu düşük sıcaklığı sürekli olarak korumaktır. Fakat ısı sıcaktan donuğa otomatik olarak akarken, zıttına hareket kendiliğinden olmaz. iki düzen aralarındaki balansı bozabilmek için güç zaruridir. Bulunduğumuz çağda bu iş buzdolapları bakımından yerine getirilir. Derin dondurucular çalışma prensiplerine ve çalıştıkları ısı aralığına nazaran kategorize edilirler. Buzdolapları ise soğutucu mekanizmaların evlerde yararlanılan örneğidir.



Evde kullanılmak amacıyla 1913 senesinde Chicago'da meydana getirildi.Domelre marka bu derin dondurucu,elektrikle çalışıyordu.Tahta gövdesinin üzerinde kompresör cinsi 1 soğutucu vardı.Ev cinsi birinci derin dondurucu,1913 senesinde Use'nin Chicago şehrinde imal edildi.Gövdesi ahşaptan ifa edilen bu buzdolabının soğutucu cihazı,dolabın tavanına oturtulmuştu ve yaklaşık olarak yarısı kadardı.

1 cismin yada ortamın sıcaklığını onuda kuşatan hacim ısısının altına düşürmek ve orada korumak üzere sıcaklığın elde edilmesi usulüne "Soğutma" denir. .... En basit ve önceki soğutma şekli, donuk (soğuk) yörelerde doğanın var ettiği buzları muhafaza edip bunları sıcak yada sıcaklığı alınmak istenen alanlara koyarak donmanın (soğumanın) elde edilmesidir.Kışın çıkan kar ve buzu saklayarak sıcak mevsimlerde bunu dondurma için istifade edilme yönteminin Milattan önce bin yıllarında başvurulmakta olduğu bilinmektedir. Bu kullanımın, günümüzde bile memleketimizin bazı yörelerinde yürürlükte olan 1 dondurma tarzı var olduğu rastlanmaktadır. Diğer yandan, geçmiş mısırlılardan bu yana akşamları açık semayı görecek tarzda koyulan akarsuyun serinletebileceği anlaşılmaktadır. Bu serinletme şekli, akşam karanlığındaki ısının mutlak 0 (-273) derece ölçüsünde bulunmasından ve ışıma (radyasyon) yöntemi ile ısının semeya (gökyüzüne) taşınılmasından meydana çıkmaktadır.

Ticari gaye ile ilk çok büyük buz satımı, 1806 senesinde Frederic Tudor yoluyla} yapılmıştır. Tudor, yüzotuz tonluk bir buz yığınını Preferred isimli kayığıyla Antil Adaları' na götürmüştür. Daha çok daha sonraları “Buz Kralı” adı ile bilinen Tudor, ilk serüveninden 3500 $ para kaybetmesine rağmen bu masrafın depolama olanaklarının yetersizliğinden oluştuğunu, aslında ise buz ticaretinde çok büyük kazançlar olduğunu görmüş ve buz buz işine devam ederek 1850 yıllarında yılda 150.000 ton'a ulaşan bir buz ticareti kapasitesi geliştirmiştir. 1864 de ise buz sattığı vatanlar (ülkeler) arasında Antiller, İran, Hindistan, Güney Amerika ülkeleri bulunuyor ve teknelerinin misafir olduğu limanlarının sayısı 53 'ü buluyordu. Doğanın lütfettiği buz ile dondurma tarzından 1800' lü senelerin bitimine kadar geniş ölçüde yararlanılmıştır.

Buz ile edinilen dondurma biçiminin, gerek süre ve gerekse ait olduğu alan yüzünden çoğu sefer kullanışlı ve ucuz bir dondurma temin edemeyeceği muhakkaktır. Buna karşılık olarak mekanik araç ve aletlerle soğutma sağlanması tercih edilir ki serinletme usülleri bilimi de bu ikincisi ile uğraşır. Mekanik soğutma ile ilgili bilinmekte olan birinci tescil 1790 senesinde İngiliz Thomas Harris ile John Very long' a aittir. 1834 yılında da Abd'li Jacop Perkins, eter ile çalışan pistonlu 1 aletin patentini almıştır. Bu cihaz, 1 emme basma tulumbaya benzeyen. 1 tıp doktoru olan John Gorrie (1803-1855) ilk kere, ticari niyet ile işçi bir serinletme makinası ifa etmiş (1844-Apalachicola, Florida, ABD) ve “Klima Sistemleri – Soğutma - Ticari buz imali” mevzularının babası olarak tarihe geçmiştir.

Uygulama sahasında birinci kere 1860 senesinde Dr. James Harrison (Avusturalya) yapım süreçi sırasında birayı dondurtmak (soğutmak) gayesiyle mekanik serinletmeyi (soğutmayı) başarıyla yararlanmıştır. Sistemde buzdolabı akışkan olaraktan Sülfirik Eter kullanılmıştır.

1861 yılında Dr. Alexander Kirk, kömür sıcaklığı ile çalışan ilk Absorbsiyonlu dondurma aygıtını geliştirmiştir. Mekanik dondurma aracılığıyla buz üretiminin ticari alana girmesi ise 1800' lü senelerin sonunda olmuştur.

Klima olaraktan en büyük ölçüde birinci uygulama, 1904 senesinde New York Ticaret Borsasına 450 ton/frigo'luk bir makine konularak gerçekleştirilmiştir.

Otomatik olarak çalışan buz dolapları 1918 yılında Kelvinatör Corporation tarafından imal edilmeye başlandı ve birinci sene 67 kabin satıldı. 1918-1920 yılları içinde toplam 200 kabin yapılarak satıldı. Absorpsiyon prensibiyle işçi otomatik 1 buz dolabı da (Electrolux) 1927 senesinde amerika'da satışa çıktı.

İlk buzdolabı

BUZDOLABI FİYATLARI VE SATIN ALMA YOLLARI İÇİN TIKLAYIN

buzdolabı fiyatları klima fiyatları tost makinesi fiyatları blender fiyatları mikser fiyatları


günlük erkek ayakkabıları günlük ayakkabılar klasik erkek ayakkabıları erkek spor ayakkabı modelleri spor ayakkabılar

Derin dondurucu; buhar sıkıştırma usulüyle çalışan, besinlerin donuk tutularak yüksek zaman himaye edilmesini elde ettiren soğutma makinesidir.

Serinletmenin (soğutmanın) gayesi kapanmış 1 ortamda, etraf (çevre) ısısının aşağısında ısılar elde etmek ve bu düşük ısıyı daima olaraktan saklamaktır. Lakin ısı sıcaktan soğuğa kendiliğinden akarken, tersine hareket yalnız başına olmaz. İki sistem arasındaki balansı dağıtabilmek için güç zaruridir. Bulunduğumuz yılda bu maslahat derin dondurucular bakımından gerçekleştirilir. Derin dondurucular işleyiş kaidelerine ve çaba harcadıkları ısı aralığına göre kategorize edilirler. Derin dondurucular ise soğutucu mekanizmaların hanelerde menfaatlenilen cinsidir.



Evde istifade edilmek amacıyla 1913 senesinde Chicago'da ifa edildi.Domelre marka bu derin dondurucu,elektrikle işliyordu.Tahta gövdesinin üzerinde kompresör türü 1 soğutucu mevcuttu.Konut tipi birinci soğutucu,1913 senesinde Amerika devletinin Chicago kentinde üretildi.Gövdesi payandadan (tahtadan) imal edilen bu buzdolabının soğutucu aygıtı,dolabın tavanına yerleştirilmişti ve hemen hemen yarısı kadardı.

1 cisimin yada çevrenin sıcaklığını onu kapsayan hacim ısısının altına düşürmek ve orada korumak üzere sıcaklığın elde edilmesi sürecine "Soğutma" denmektedir. .... En basit ve eski soğutma tarzı, donuk (soğuk) yörelerde doğanın oluşturduğu buzları himaye edip bunları sıcak ya da ısısı alınmak arzulanan mekanlara yerleştirerek soğumanın temin edilmesidir.Kışın ortaya çıkan kar ve buzu muhafaza ederek sıcak vakitlerde bunu serinletme için istifade edilme metodunun M.Ö. 1000 yıllarında müracaat edilmekte olduğu bilinmektedir. Bu kullanımın, bugün dahi yurdumuzun bir takım civarlarında mevcut bir soğutma yöntemi olduğu rastlanmaktadır. Öteki yandan, geçmiş mısırlılardan beri geceleri açık semayı görecek şekilde yerleştirilen pınarın soğutulabileceği bilinmektedir. Bu dondurma şekli, akşam karanlığındaki ısının mutlak sıfır (-273) C düzeyinde bulunmasından ve radyasyon (ışıma) yöntemi ile sıcaklığın semeya (gökyüzüne) taşınılmasından açığa çıkmaktadır.

Ticari maksat ile birinci en büyük buz satımı, 1806 yılında Frederic Tudor tarafından} yapılmıştır. Tudor, yüzotuz tonluk bir buz kitlesini Preferred isimli gemisiyle Antil Adaları' na taşımıştır. Daha çok daha sonraları “Buz Kralı” ismi ile bilinen Tudor, birinci serüveninden 3500 dolar para kaybetmesine karşın bu maliyetin depolama olanaklarının yetersizliğinden meydana geldiğini, aslında ise buz ticaretinde en büyük gelirler var olduğunu görmüş ve buz buz ticaretine devam ederek 1850 senelerinde senede 150.000 ton'a varan bir buz ticareti hacmi geliştirmiştir. 1864 de ise buz satımı yaptığı vatanlar (ülkeler) arasında Antiller, İran, Hindistan, Güney Usa devletleri yer alıyor ve gemilerinin misafir olduğu limanlarının sayısı 53 'ü buluyordu. Doğanın verdiği buz ile soğutma biçiminden 1800' lü senelerin bitimine kadar geniş çapta yararlanılmıştır.

Buz ile elde edilen dondurma biçiminin, gerek zaman ve gerekse ait olduğu alan bakımından çoğu kez elverişli ve ucuz bir soğutma temin edemeyeceği bellidir. Bunun yerine mekanik araç ve aygıtlarla dondurma temin edilmesi yeğlenirki (tercih edilir ki) serinletme usülleri bilimi de bu ikincisi ile ilgilenir. Mekanik soğutma ile ilgili bilinen birinci patent 1790 senesinde İngiliz Thomas Harris ile John Prolonged' a aittir. 1834 senesinde da Abd'li Jacop Perkins, eter ile çalışan pistonlu 1 aletin tescilini edinmiştir. Bu cihaz, 1 emme basma tulumbaya benzer. 1 tıp doktoru olan John Gorrie (1803-1855) birinci defa, ticari niyet ile çalışan bir serinletme makinası yapmış (1844-Apalachicola, Florida, ABD) ve “Klima Sistemleri – Soğutma - Ticari buz imali” mevzularının babası olaraktan tarihe geçmiştir.

Uygulama alanında ilk kere 1860 senesinde Dr. James Harrison (Avusturalya) üretim aşaması sırasında birayı dondurtmak (soğutmak) gayesiyle mekanik serinletmeyi (soğutmayı) başarıyla faydalanmıştır. Sistemde buzdolabı akışkan olaraktan Sülfirik Eter kullanılmıştır.

1861 yılında Dr. Alexander Kirk, kömür ısısı ile çalışmakta olan ilk Absorbsiyonlu serinletme aygıtını ilerletmiştir. Mekanik soğutma vasıtasıyla buz üretiminin ticari sahaya girmesi ise 1800' lü senelerin bitiminde olmuştur.

Klima olaraktan en büyük ölçüde ilk uygulama, 1904 senesinde New York Ticaret Borsasına 450 ton/frigo'luk 1 makine yerleştirilerek gerçekleştirilmiştir.

Otomatik olarak çalışmakta olan buz dolapları 1918 senesinde Kelvinatör Firm tarafından imal edilmeye başlandı ve birinci sene 67 yüklük satıldı. 1918-1920 yılları içinde yekunen 200 yüklük yapılarak satıldı. Absorpsiyon prensibiyle çalışmakta olan otomatik bir buz dolabı da (Electrolux) 1927 yılında amerika'da satışa çıktı.

27 Mayıs 2012 Pazar

Ayakkabı ve dünyadaki konumu

günlük erkek ayakkabıları günlük ayakkabılar klasik erkek ayakkabıları erkek spor ayakkabı modelleri spor ayakkabılar  

Satın Almak İçin Tıklayın

Genellikle "taban" ismi verilen aşağı parça ile "saya" denen üst bölümden oluşur. Kundura ( ayakkabı ) takıldıkça eskidiği için taban kalın 1 bölümden gerçekleştirilir (yapılır). Ayağı saran saya ise daha ince bir malzemedir. Kundura ( ayakkabı ) tarihler boyunca fazla farklılık göstermiştir. Bunun başlıca nedeni ayakkabıların tropikal iklimden soğuk yöreye kadar farklılık gösteren türlü coğrafyaya ve modaya uygun yapılmasıdır.

Ayakkabının tarihi

Önceki tarihlerde pek çok insan, altı köseden (deriden) veya ahşaptan sandallar takardı. Bu tür sandallara Eski mısırlıların kabirlerinde karşılaşılmıştır. Eski yunanlıların avlanırken de uzun çizme, banyoda ayakkabı giyindikleri bilinmektedir. Girit'teki Minos medeniyeti ve Roma dönemlerinde bu türlü kundura ( ayakkabı ) ve botlar (çizmeler) kullanılmıştır.


Ortaçağda, ayağı kaplaması için yumuşak ten ya da bezden yapılan ayakkabıların uçları sivriydi. Yolculuk sırasında ise potinler yahut bacaklara kadar çıkan botlar (çizmeler) kullanılırdı. 14. yüzyıl bitimine doğru öylesine büyük uçlu papuçlar yapıldıki, bunlarla adım atabilmek için pabucun burnunu bir zincirle diz kayışına birleştirmek icap ediyordu.

Ondan itibarenki tarihlerde ayakkabılara uzun mantar topuklar ilave edildi. Ayakkabıyı himaye etmek amacıyla giyinilen mantar topuklu şosonlar 1575'te moda oldu. Ama kötü şartlarda ya da fazla sağnak yağışlı bölgelerde tahta alt yapılı ayakkabılar da takılıyordu. Bu türlü tahta papuçları (sabo), Hollandalı çiftçiler günümüzde giyerler.

17. yüzyılın başlarında ayakkabıların vaziyetini alan büyük topuklu uzun çizmeler, hanede dahi takılıyordu. Daha sonraları, tenteneli corapların belli olması için çizmelerin üstteki tarafları dışa doğru büküldü. 1660'tan sonra siyah, üst kısmı ipli ya da tokalı, kalkık kare burunlu ayakkabılar çizmenin durumunu aldı. Kadın papuçları bay papuçlarının modasını izledi. 17. yüzyıldan koyularak, sivri burun ve yüksek topuklarıyla orjinal bir eşkal aldı.

1720'lere dek dört köşe uçlu papuçlar alışıla gelmişti. Bu devirden sonra bahsi geçenlerin vaziyetini çember uçlu papuçlar aldı. 1770'lerde üst tarafta geniş dalgaları mevcut olmayan yüksek çizmeler popüler oldu. onsekiz. yy'da kadın papuçları atlas ya da sırmalı ipek kumaştan imal ediliyor ve toka, kurdele yahut düğümlerle süsleniyordu. Uzun topuklu papuçlar 1790'da bütünüyle meydandan kalktı. Sokaklar ve yollar öylesine kötü ve balçıklıydı ki, insanlar haneden dışarı çıkarken şosonlarını giymek mecburiyetinde kalıyorlardı.

19. yüzyılda bayan papuçları saten yahut kadifedendi ve topuğu yoktu. Beyler ise umimiyetle düğmeli, ipli veya yan tarafları eğilebilir botlar (çizmeler) giyiyorlardı. 1860'ların ipliksiz ve yan tarafları elastik yarım çizmeleri pek çok vakit beyaz ipekten meydana getiriliyordu. 10 yıl sonra büyük topuklar tekrardan moda oldu, botlarda (çizmelerde) yan tarafları düğmeli olaraktan üretilmeye başlandı. Ayakkabılarda ve botlarda (çizmelerde) hâlâ çaput kullanılıyordu, ama papuçların uçları ara sıra deriden yapılıyordu. ondokuz. yüz yılda kadınlar fabrikalarda ve bürolarda iş yapmaya, ayrıca yürüyüş ve bisiklete binmek gibi sporlar ifa etmeye başlayınca daha dayanıklı papuçlar zaruri duruma ulaştı. İpli rahat yürüyüş pabucu 1.ci Dünya Savaşı (1914-18) esnasında ortaya çıktı. Bulunduğumuz yılda de kundura ( ayakkabı ) imalında popularite önemli rol oynamaktadır.

Türklerde kundura ( ayakkabı )

Orta Asya kıtasında Türkler köseden (deriden) ve yünden kıyafet malzemeleri yapmakta erbaptılar. Çizme ve sandal (çarık) en yaygın kundura ( ayakkabı ) türüydü. Deri çizmenin yanı sıra, genel olaraktan yünden keçe çizme de yapılıyordu. Hükümdarlar kızıl tonlu çizmeler kullanıyorlardı. Çizme at kullananlar için çok uygundu.

Selçuklu ve Osmanlı periyotlarında ordunun, yönetici grupların ve kasabalı avamın ihtiyaçlarını temin etmek üzere zamanla ayakkabı türleri büyüdü ve papuççuluk fazla gelişti. Öbür işçilerin olduğu gibi kunduracıların da bir örgütü bulunmaktaydı. Meydana getirilen papuçların niteliğini dernek kontrol ederdi. Ayakkabı satıcıları için kullanılan kayaf sözcüğü, gitgide artarak üreticileri de kapsadı. Kavaflar da çizmeci, yemenici, nalıncı, terlikçi ve pabuççu gibi namlar alırlardı.

Osmanlı ahalisinde ayakkabı, takanların içtimai yerine ve zanaatına bakarak başkalıklık gösterirdi. Ev içinde çehreleri atlas ve kadife gibi bezlerden üretilmiş, üstleri sırmayla işlenmiş sıkıntısız ayakkabı ve terlikler kullanılırdı. Dışarda giyilen cilt ayakkabı ve çizmelere de süslenirdi. Topkapı Sarayı Müzesi'nde, ince 1 keyifle ve maharetle dokunmuş deri ayakkabı ve botlar (çizmeler) sunulmaktadır.

Osmanlı devrindeki ayakkabılar, meydana getirildikleri maddeye, şekillerine ve kullanıldıkları duruma nazaran adlar alırdı. Basmak, cimcime, capula, çizme, yarım çizme, cedik, çedik papuç, edik, fotin, galoş, mest, kalçın, kundura, merkub, nalın, sandal, terlik, tokmak, yemeni esasen ayakkabı çeşitleriydi. Genellikle kısa topuklu ya da topuksuz, yumuşak deriden imal edilen rahat ayakkabılar yeğlenirdi (tercih edilirdi). Dışarıda takılan pabuçlardan bazıları mest-kundura ( ayakkabı ) gibi iki parçadan meydana gelirdi. Ayağa takılan mestin yüzüne onu yağmur ve çamurdan korumak gayesiyle, önceleri kundura ( ayakkabı ), daha sonralarıda lastik giyildi. soson yahut galoş denen lastik pabucun içerisine geçirilerek takılan mestler, bilhassa namazlarını camilerde kılanlarca takılırdı.

onaltı.-onsekiz. yy'larda İstanbul, Edirne ve Bursa'da ayakkabıcılık çok gelişmişti. 19. yüzyıl sonlarına kadar Türkiye'de kundura ( ayakkabı ) imalı büsbütün el işçiliğine dayanıyordu. Beykoz'daki deri fabrikasına 1884'te ayakkabı yapım kısmı katıldı. 1933'te Sümerbank'a tahsis edilen Beykoz Deri ve ayakkabı imalathanesi mekanizmalı imalat yapıldığı mühim bir yerdi. Bulunduğumuz çağda ayakkabı üretimi daha çok fazla özel sektör tarafından ifa edilmektedir.

Günümüzde ayakkabı

Devrimizde papuçlar yaklaşık olarak bütünüyle mekanizmalarla yapılmaktadır. Bir işçi mekanizmayla günde 40-50 çift üretebilir. Elle çalışmakta olan 1 ayakkabıcı ise günde hemen hemen bir çift kundura ( ayakkabı ) yapabilir.

Kundura ( ayakkabı ) yapmak için, önce sol ve sağ ayak çeşitleri, sonra da bahsi geçenlerin tahta kalıpları yapılır. Kundura ( ayakkabı ) imalı genelde sekiz mertebede kazanılır. Hayvan derisi, ipek kumaş yahut yapay deriden, pabucun sayası ve kaplaması yakışır şekilde kesilir. Sayayı oluşturan taraflar ile astar birbirine dikilir. Ayrıca pabucun burnuna sertlik sunan lime ile topuğa konulan yumuşak parça da dikilir. Bağcık delikleri bu mertebede açılır ve ayakkabının iç yüzeyine numara ve örnek kabartmaları yapılır. İç ve dış taban kısımları ile topuklar yapılır. Bunlar genelde kösele, kauçuk, bunların karışımı veya öbür suni maddelerden gerçekleştirilir (yapılır). Topuklar tahta da olabilir. Bölümlerin eklenmesiyle ortaya çıkan saya, kalıbın üstüne gerilir; iç taban kısmına dikilir yahut çivilerle birleştirilir kalıplanır. Saya ve iç taban, daimi şeklini edininceye dek kalıpta tutulur. Tabanlama safhasında dış taban sayayla birleştirilir. Bu işlem dikerek, tutkallayarak, çivileyerek ya da bunlardan bir takımı birden yerine getirilerek ifa edilebilir.

1953'te geliştirilen bir usulle kauçuk, polivinir krolür (PVC) ve poiüretan tabanlar kalıp-baskı metoduyla biçimlendirilir ve pabucun üstteki bölümüne tek 1 işlemde tutturulur. Topuklama evresinde topuk pabucun tabanıyla kaynaştırılır ve en son şeklini alır. Tamamlama, cilalama, ayakkabıyı kalıptan çıkarma, topuk ve taban yastıklarının yerleştirilmesi süreçlerini kapsar. En son biçimini verme anında bağcıklar, fiyonklar ve tokalar eklenir.

Ayakkabı nedir ne zaman çıkmıştır

günlük erkek ayakkabıları günlük ayakkabılar klasik erkek ayakkabıları erkek spor ayakkabı modelleri spor ayakkabılar  

Satın Almak İçin Tıklayın

Çoğunlukla "taban" ismi verilen aşağı lime ile "saya" denen üst parçadan oluşur. Kundura ( ayakkabı ) giyildikçe eskidiği için altkatman kalın bir bölümden gerçekleştirilir (yapılır). Ayağı kaplayan saya ise daha ince bir malzemedir. Ayakkabı devirler boyunca fazla farklılık sergilemiştir. Bunun esasen sebebi ayakkabıların sıcak yöreden donuk yöreye kadar değişen türlü coğrafyaya ve modaya uygun gerçekleştirilmesidir.

Pabucun tarihsel

Önceki tarihlerde pek çok beşer, tabanı köseden (deriden) ya da ahşaptan sandallar takardı. Bu çeşit sandallara Önceki mısırlıların kabirlerinde karşılaşılmıştır. Eski yunanlıların avcılık yaparken de uzun bot (çizme), banyoda ayakkabı giyindikleri bilinmektedir. Girit'teki Minos uygarlığı ve Roma dönemlerinde bu çeşit ayakkabı ve çizmeler takmıştır.


Ortaçağda, ayağı kuşatması için pürüzsüz cilt ya da dokumadan gerçekleştirilen ayakkabıların burunları sivriydi. Seyahat anında ise potinler veya bacaklara dek çıkan botlar (çizmeler) giyilirdi. ondört. yüzyıl sonuna doğru öylesine uzun burunlu ayakkabılar meydana getirildiki, bunlarla dolaşabilmek için pabucun burnunu bir zincirle diz kuşağına birleştirmek icap ediyordu.

Daha sonraki asırlarda papuçlara büyük mantar topuklar katıldı. Ayakkabıyı himaye etmek amacıyla giyilen mantar topuklu şosonlar 1575'te moda oldu. Lakin kötü hava durumlarında veya fazla sağnak yağışlı bölgelerde ahşap tabanlı ayakkabılar da giyiliyordu. Bu türlü ahşap papuçları (sabo), Hollandalı çiftçiler bulunduğumuz yılda giyerler.

17. yylın başlangıçlarında papuçların yerini alan yüksek topuklu büyük çizmeler, evde üstelik takılıyordu. Sonraları, tenteneli corapların gözükmesi için çizmelerin üst tarafları dışa doğru büküldü. 1660'tan daha sonra siyah, üzeri ipli veya tokalı, dik kare burunlu papuçlar çizmenin vaziyetini aldı. Bayan papuçları bay ayakkabılarının modasını izledi. 17. yüzyıldan başlayarak, sivri uç ve yüksek topuklarıyla özgün bir eşkal aldı.

1720'lere kadar kare uçlu ayakkabılar alışıla gelmişti. Bu devirden daha sonra bunların yerini çember uçlu ayakkabılar aldı. 1770'lerde üstte enli kavisleri bulunmayan yüksek botlar (çizmeler) moda oldu. onsekiz. yüz yılda bayan ayakkabıları atlas ya da sırmalı ipek kumaştan imal ediliyor ve toka, kurdele ya da fiyonklarla dekore ediliyorlardı. Uzun topuklu ayakkabılar 1790'da tamamiyle meydandan kalktı. Sokaklar ve yollar öylesine kötü ve kirliydi ki, fertler konuttan dışarıya çıkarken şosonlarını takmak mecburiyetinde kalıyorlardı.

ondokuz. yüzyılda kız papuçları saten veya kadife kumaştandı ve topuğu bulunmazdı. Baylar ise ekseriyetle düğmeli, ipli ya da yanları elastik çizmeler giyiniyorlardı. 1860'ların bağcıksız ve kenarları elastik yarım çizmeleri çoğu süre beyaz ipekten yapılıyordu. 10 yıl daha sonra uzun topuklar bir daha moda oldu, çizmeler de yan tarafları düğmeli olarak meydana getirilmeye başlandı. Papuçlarda ve çizmelerde hâlâ çaput kullanılıyordu, ama papuçların burunları arada sırada deriden yapılıyordu. 19. yy'da bayanlar atolyelerde ve yazıhanelerde iş yapmaya, ayrı olarak yürüyüş ve bisiklete binmek gibi sporlar yapmaya başlayınca daha çok dayanıklı papuçlar kaçınılmaz hale geldi. İpli rahat yürüyüş pabucu 1.ci Dünya Savaşı (1914-onsekiz) esnasında açığa çıktı. Bulunduğumuz yılda de kundura ( ayakkabı ) imalında moda mühim etki yapmaktadır.

Türklerde kundura ( ayakkabı )

Merkez Asya'da Türkler köseden (deriden) ve yünden kıyafet eşyaları yapmakta uzmandılar. Çizme ve sandal (çarık) en fazla ayakkabı çeşidiydi. Deri çizmenin yanı sıra, en yaygın olarak yünden keçe bot'da (çizme de) yapılıyordu. Padişahlar al renkli çizmeler giyiniyorlardı. Bot (çizme) at kullananlar için fazla elverişliydi.

Selçuklu ve Osmanlı periyotlarında ordunun, idareci sınıfların ve kentli halkın taleplerini yerine getirmek üzere zaman içerisinde kundura ( ayakkabı ) çeşitleri çoğaldı ve papuççuluk fazla büyüdü. Öteki işçilerin olduğu gibi kunduracıların da 1 yapısı bulunmaktaydı. İmal edilen ayakkabıların kalitesini dernek kontrol ederdi. Kundura ( ayakkabı ) tüccarları için sarf edilen kayaf kelimesi, artan bir şekilde imalatçıları da kapsadı. Kavaflar da çizmeci, yemenici, nalıncı, terlikçi ve pabuççu gibi adlar alırlardı.

Osmanlı toplumunda kundura ( ayakkabı ), takanların sosyal mevkisine ve zanaatına göre farklılık gösterirdi. Ev içerisinde yüzleri saten ve kadife gibi kumaşlardan yapılmış, üzerleri sırmayla dokunmuş sıkıntısız kundura ( ayakkabı ) ve terlikler giyilirdi. Dışarıda giyilen cilt ayakkabı ve botlara da dekor edilirdi. Topkapı Sarayı Müzesi'nde, ince 1 keyifle ve kabiliyetle dokunmuş deri papuç ve çizmeler sergilenmektedir.

Osmanlı devrindeki papuçlar, meydana getirildikleri maddeye, tarzlarına ve istifade edildikleri duruma bakarak adlar alırdı. Basmak, cimcime, capula, çizme, yarım çizme, cedik, çedik papuç, edik, fotin, galoş, mest, kalçın, ayakkabı ( kundura ), merkub, nalın, sandal, terlik, tokmak, yemeni başlıca ayakkabı türleriydi. Umimiyetle alçak topuklu veya ökçesiz, pürüzsüz deriden meydana getirilen konforlu papuçlar yeğlenirdi (tercih edilirdi). Dışarıda giyinilen pabuçlardan bazıları mest-kundura ( ayakkabı ) gibi iki parçadan ihtiva ederdi. Ayağa giyinilen mestin yüzüne onuda yağış ve çamurdan muhafaza etmek maksadıyla, önceleri ayakkabı, daha sonralarıda lastik giyinildi. soson veya galoş adı verilen lastik pabucun içine geçirilerek takılan mestler, bilhassa namazlarını camilerde kılanlarca takılırdı.

onaltı.-18. yüzyıllarda İstanbul, Edirne ve Bursa'da kunduracılık fazla gelişmişti. ondokuz. yüzyıl sonuna kadar Anadolu'da kundura ( ayakkabı ) imalı büsbütün el emeğine dayanıyordu. Beykoz'daki deri fabrikasına 1884'te kundura ( ayakkabı ) üretim kısmı ilave edildi. 1933'te Sümerbank'a devredilen Beykoz Deri ve Kundura Fabrikası makineli üretimin yapıldığı önemli bir yerdi. Devrimizde ayakkabı yapımı daha fazla özel sektör tarafından ifa edilmektedir.

Devrimizde ayakkabı

Günümüzde ayakkabılar yaklaşık olarak tam olarak mekanizmalarla yapılmaktadır. 1 eleman makineyle günde kırk-50 çift üretebilir. Elle çalışan 1 papuçcu ise günde hemen hemen bir çift kundura ( ayakkabı ) yapma olanağı yakalayabilir.

Ayakkabı meydana getirmek için, evvel sol ve sağ ayak çeşitleri, sonradan da bunların ahşap kalıpları gerçekleştirilir (yapılır). Ayakkabı imalı ekseriyetle 8 evrede elde edilir. Hayvan derisi, ipek kumaş veya suni deriden, ayakkabının sayası ve astarı mütenasip şekilde kesilir. Sayayı meydana getiren taraflar ile astar birbirlerine dikilir. Ayrıca pabucun burnuna sertlik takdim eden lime ile topuğa konulan yumuşak parça da dikilir. Bağcık delikleri bu basamakta açılır ve ayakkabının iç yüzeyine numara ve numune kabartmaları yapılır. İç ve dış taban kısımları ile topuklar hazırlanır. Bunlar umimiyetle kösele, kauçuk, bunların bileşimi ya da diğer sentetik malzemelerden yapılır. Topuklar ahşap da olabilir. Bölümlerin ilave edilmesiyle oluşan saya, şeklin (kalıbın) üzerine gerilir; iç tabanın yer aldığı yere dikilir yahut çivilerle tutturularak kalıplanır. Saya ve iç taban kısmı, sabit şeklini edininceye dek kalıpta tutulur. Tabanlama safhasında dış taban sayayla sabitlenerek. Bu işlem dikerek, tutkallayarak, çivileyerek yahut bunlardan bir takımı birden yerine getirilerek ifa edilebilir.

1953'te ilerletilen 1 işlemle lastik, polivinir krolür (PVC) ve poiüretan tabanlar kalıp-baskı metoduyla oluşturulur ve pabucun üst kesiti tek bir aşamada tutturulur. Topuklama aşamasında topuk pabucun tabanıyla birleştirilir ve en son biçimini alır. Tamamlama, cilalama, kundurayı ( ayakkabıyı ) kalıptan çıkarma, topuk ve taban yastıklarının koyulması süreçlerini içerir. En son biçimini verme sırasında bağcıklar, fiyonklar ve tokalar eklenir.

Ayakkabı üretimi

günlük erkek ayakkabıları günlük ayakkabılar klasik erkek ayakkabıları erkek spor ayakkabı modelleri spor ayakkabılar  

Satın Almak İçin Tıklayın

Genellikle "taban" adı verilen aşağı parça ile "saya" denen üst bölümden meydana gelir. Kundura ( ayakkabı ) takıldıkça aşındığı için altkatman kalın bir kısımdan yapılır. Ayağı saran saya ise daha ince 1 gereçtir. Kundura ( ayakkabı ) çağlar boyunca fazla değişiklilik göstermiştir. Bunun başlıca nedeni papuçların sıcak iklimden soğuk iklime dek çeşitlilik gösteren türlü coğrafyaya ve modaya uygun ifa edilmesidir.

Pabucun tarihi

Evvelki tarihlerde çoğu beşer, altı köseden (deriden) ya da ahşaptan sandallar giyerdi. Bu cins sandallara Önceki mısırlıların kabirlerinde karşılaşılmıştır. Önceki yunanlıların avlanırken de uzun çizme, banyoda kundura ( ayakkabı ) kullandıkları bilinmektedir. Girit'teki Minos medeniyeti ve Roma devrelerinde bu türlü kundura ( ayakkabı ) ve botlar (çizmeler) kullanılmıştır.


Ortaçağda, ayağı sarması için yumuşak deri veya dokumadan yapılan ayakkabıların burunları sivriydi. Gezi esnasında ise potinler ya da baldırlara kadar çıkan çizmeler giyilirdi. 14. yüzyıl bitimine doğru öylesine uzun burunlu papuçlar yapıldıki, bunlarla dolaşabilmek için pabucun burnunu bir zincirle diz kayışına bağlamak icap ediyordu.

Ondan itibarenki çağlarda ayakkabılara yüksek mantar topuklar eklendi. Ayakkabıyı muhafaza etmek maksadıyla takılan mantar topuklu şosonlar 1575'te moda oldu. Lakin kötü havalarda yahut çok yağmurlu bölgelerde tahta tabanlı papuçlar da giyiliyordu. Bu çeşit tahta ayakkabıları (sabo), Hollandalı çiftçiler bulunduğumuz yılda takarlar.

17. yylın ilk başlarında papuçların yerini alan büyük topuklu yüksek botlar (çizmeler), evde bile giyiliyordu. Daha sonraları, dantelli corapların belli olması için çizmelerin üstteki kıyıları dış kısma doğru katlandı. 1660'tan daha sonra siyah, üst kısmı bağcıklı yahut tokalı, kabarık kare uçlu ayakkabılar çizmenin yerini aldı. Kız papuçları erkek papuçlarının modasını izledi. 17. yüzyıldan koyularak, sivri uç ve büyük topuklarıyla benzersiz 1 biçim aldı.

1720'lere dek kare uçlu papuçlar yaygındı. Bu tarihten sonra bunların vaziyetini çember uçlu ayakkabılar aldı. 1770'lerde üst tarafta enli kıvrımları bulunmayan büyük botlar (çizmeler) popüler oldu. onsekiz. yüz yılda kız ayakkabıları saten veya brokardan imal ediliyor ve toka, kurdele veya düğümlerle süsleniyordu. Büyük topuklu ayakkabılar 1790'da tamamiyle ortadan kalktı. Caddeler ve yollar öylesine bozuk ve kirliydi ki, fertler konuttan dışarıya çıkarken şosonlarını giymek zorunda kalıyorlardı.

ondokuz. yüzyılda kadın ayakkabıları saten veya kadifedendi ve topuksuzdu. Erkekler ise genellikle düğmeli, ipli ya da kenarları esnek botlar (çizmeler) giyiniyorlardı. 1860'ların bağcıksız ve yan tarafları eğilebilir yarım papuçları (çizmeleri) çoğu vakit beyaz ipekten üretiliyordu. 10 yıl daha sonra büyük topuklar bir daha moda oldu, çizmeler de yanları düğmeli olaraktan üretilmeye başlandı. Papuçlarda ve botlarda (çizmelerde) hâlâ bez kullanılıyordu, amma papuçların burunları bazen deriden imal ediliyordu. ondokuz. yüz yılda bayanlar imalathanelerde ve ofislerde meşgul olmaya, ayrı olarak yürüyüş ve bisiklete binmek gibi aktiviteler yapmaya başlayınca daha çok sağlam papuçlar kaçınılmaz hale geldi. Bağcıklı rahat gezinti pabucu Birinci Dünya Savaşı (1914-18) sırasında ortaya çıktı. Günümüzde de ayakkabı yapımında moda önemli rol oynamaktadır.

Türklerde kundura ( ayakkabı )

Merkez Asya'da Türkler deriden ve yünden kıyafet malzemeleri imal etmekte uzmandılar. Bot (çizme) ve çarık en yaygın ayakkabı örneğiydi. Deri çizmenin yanı sıra, genel olarak yünden keçe bot'da (çizme de) meydana getiriliyordu. Hükümdarlar al tonlu çizmeler giyiniyorlardı. Bot (çizme) ata binenler için fazla uygundu.

Selçuklu ve Osmanlı periyotlarında ordunun, vekil sınıfların ve şehirli insanların gereksinimlerini yerine getirmek üzere zamanla kundura ( ayakkabı ) türleri fazlalaştı ve kunduracılık fazla büyüdü. Öbür işçilerin olduğu gibi kunduracıların da bir örgütlenmesi mevcuttu. Üretilen ayakkabıların niteliğini lonca incelerdi. Ayakkabı satıcıları için söylenen kayaf kelimesi, gitgide artarak üreticileri de içine aldı. Kavaflar da çizmeci, yemenici, nalıncı, terlikçi ve pabuççu gibi namlar alırlardı.

Osmanlı toplumunda ayakkabı, giyenlerin sosyal mevkisine ve uğraşına nazaran değişiklilik gösterirdi. Konut içinde yüzleri atlas ve kadife gibi kumaşlardan üretilmiş, üzerleri sırmayla işlenmiş rahat kundura ( ayakkabı ) ve köstekler (terlikler) kullanılırdı. Dışarıda giyilen deri ayakkabı ve çizmelere de süslenirdi. Topkapı Sarayı Müzesi'nde, ince bir zevkle ve ustalıkla işlenmiş deri papuç ve botlar (çizmeler) sergilenmektedir.

Osmanlı dönemindeki ayakkabılar, üretildikleri maddeye, şekillerine ve faydalanıldıkları öneme nazaran namlar alırdı. Basmak, cimcime, capula, çizme, yarım çizme, cedik, çedik papuç, edik, fotin, galoş, mest, kalçın, kundura, merkub, nalın, sandal, terlik, tokmak, yemeni başlıca ayakkabı çeşitleriydi. Umimiyetle kısa topuklu veya topuksuz, yumuşak deriden yapılan rahat papuçlar yeğlenirdi (tercih edilirdi). Dışarıda giyilen pabuçlardan herhangi birisi mest-ayakkabı gibi iki parçadan oluşurdu. Ayağa giyilen mestin üstüne onu yağmur ve çamurdan muhafaza etmek gayesiyle, önceleri kundura ( ayakkabı ), daha sonralarıda lastik takıldı. soson yahut galoş denen lastik pabucun içerisine geçirilerek takılan mestler, özellikle namazlarını camilerde kılanlarca kullanılırdı.

onaltı.-18. yüzyıllarda İstanbul, Edirne ve Bursa'da kunduracılık çok büyümüştü. 19. yüzyıl sonuna kadar Tc'de kundura ( ayakkabı ) imalı bütünüyle el işçiliğine dayanıyordu. Beykoz'daki deri imalathanesine 1884'te kundura ( ayakkabı ) yapım tarafı katıldı. 1933'te Sümerbank'a tahsis edilen Beykoz Deri ve ayakkabı imalathanesi mekanizmalı üretimin yapıldığı mühim bir yerdi. Devrimizde kundura ( ayakkabı ) yapımı daha çok özel sektör tarafından uygulanmaktadır.

Bulunduğumuz çağda ayakkabı

21.yy da papuçlar yaklaşık olarak tamamıyla mekanizmalarla imal edilmektedir. 1 eleman makineyle günde kırk-elli çift yapabilir. Elle çalışan 1 ayakkabıcı ise günde aşağı yukarı bir çift ayakkabı yapabilir.

Kundura ( ayakkabı ) imal etmek için, önce sol ve sağ ayak modelleri, daha sonra da adı geçenlerin ahşap kalıpları gerçekleştirilir (yapılır). Ayakkabı imalı umimiyetle sekiz aşamada gerçekleşir. Hayvan derisi, ipek kumaş ya da yapay deriden, ayakkabının sayası ve astarı uygun tarzda kesilir. Sayayı oluşturan kısımlar ile astar birbirine dikilir. Ayrıca pabucun burnuna sertlik takdim eden lime ile topuğa konulan yumuşak parça da dikilir. İplik delikleri bu mertebede açılır ve pabucun iç tarafına no ve model kabartmaları üretilir. İç ve dış taban parçaları ile topuklar hazırlanır. Bunlar çoğunlukla kösele, kauçuk, bunların bileşimi yahut öbür sentetik malzemelerden yapılır. Topuklar ahşap da olabilir. Bölümlerin eklenmesiyle ortaya çıkan saya, kalıbın yüzüne gerilir; iç tabana dikilir veya çivilerle birleştirilir kalıplanır. Saya ve iç taban kısmı, daimi biçimini alıncaya kadar kalıpta bulundurulur. Tabanlama etabında dış taban sayayla birleştirilir. Bu yönlendirme dikerek, yapıştırarak, çivileyerek yahut bunlardan bir miktarı birden yerine getirilerek elde edilebilir.

1953'te ilerletilen 1 usulle lastik, polivinir krolür (PVC) ve poiüretan tabanlar kalıp-baskı metoduyla şekillendirilir ve pabucun üstteki bölümüne tek bir aşamada tutturulur. Topuklama sürecinde topuk ayakkabının tabanıyla birleştirilir ve son şeklini alır. Bitirme, cilalama, ayakkabıyı kalıptan çıkarma, topuk ve taban yastıklarının yerleştirilmesi aşamalarını kapsar. En son şeklini verme sırasında bağcıklar, fiyonklar ve tokalar iliştirilir.

Ayakkabı nedir nereden alınır

bayan spor ayakkabıları bayan sandalet modelleri bayan sandaletleri bayan terlik modelleri bayan terlikleri

Mağazamıza Gitmek için Tıklayın
 

kundura ( ayakkabı ) çok önceki çağlardaları beri kullanmadan bir üründür. Eski dönemlerden günümüze dek bi hayli modeli gelmektedir. Bu sebeple hayatı bu sadece insana dışarıdaki etkenlerden koruyan bir ürün değil bununla beraber tarihin içinden ulaşan bir figürdür. Aslına bakarsanız ayakkabı yalnızca insanları dış etkenlerden korumaya yarayan 1 ürün değildir ayakkabı insanın kişiliğinin eksiksiz üç'ünü ve karizmasına da sergilemektedir.

Bulunduğumuz çağda ayakkabı firmaları çok fazla ayakkabı çeşidine de etmekteler gerek türkü olsun gerek yurtdışında bi hayli ihracat yapılmakta. Türkiye ayakkabı çeşidi olarak sahiden de verimli bir ülke yapısına kendisine ilişkin kundura ( ayakkabı ) üreten firmalarda bulunmaktan ancak bulunduğumuz yılda kişiler daha çok çok avrupa ve amerika stili ayakkabıları giymektedir.


kundura ( ayakkabı ) elde ederken bir takım özelliklere itina edin zira alacağınız ayakkabının daha sonra ayaklarımıza alıp yahut şişlik icra etmesi kaçınılmazdır. Bu ve buna benzer sorunları ortadan dikdurdurmak için ayakkabıyı bildiğiniz bir yerden alın.

Ayakkabı Modelleri ve fiyatları

bayan spor ayakkabıları bayan sandalet modelleri bayan sandaletleri bayan terlik modelleri bayan terlikleri

Mağazamıza Gitmek için Tıklayın
 

kundura ( ayakkabı ) fazla önceki çağlardaları bu yana kullanmadan 1 üründür. Eski dönemlerden günümüze kadar birçok modeli gelmektedir. Bu sebeple hayatı bu yalnızca insan oğluna dışarıdaki etkenlerden korumaya yarayan bir eser değil aynı anda tarihin içerisinden gelen bir figürdür. Aslına bakarsanız kundura ( ayakkabı ) sadece insanları dış etkenlerden korumakta olan 1 eser değildir ayakkabı insanın kişiliğinin eksiksiz üç'ünü ve karizmasına da sergilemektedir.

Devrimizde kundura ( ayakkabı ) firmaları bi hayli ayakkabı çeşidine de etmekteler gerek türkü olsun gerek yurtdışında bi hayli ihracat yapılmakta. Türkiye kundura ( ayakkabı ) türü olarak gerçekten de verimli 1 ülke yapısına kendisine ilişik ayakkabı üreten firmalarda bulunmaktan ama devrimizde fertler daha fazla fazla avrupa ve abd tarzı ayakkabıları giymektedir.


kundura ( ayakkabı ) elde ederken kimi yönlere itina edin zira alacağınız ayakkabının sonradan ayaklarımıza alıp yada şişlik vermesi kaçınılmazdır. Bu ve buna eş sorunları ortadan kaldırmak için ayakkabıyı bildiğiniz bir yerden alın.

2012 Ayakkabı Modelleri

bayan spor ayakkabıları bayan sandalet modelleri bayan sandaletleri bayan terlik modelleri bayan terlikleri

Mağazamıza Gitmek için Tıklayın
 

kundura ( ayakkabı ) fazla eski çağlardaları beri kullanmadan 1 üründür. Eski devirlerden günümüze kadar birçok modeli gelmektedir. Bu nedenle hayatı bu sadece insana dış etkenlerden korumakta olan bir ürün değil aynı anda tarihin içinden gelen 1 figürdür. Aslına bakarsanız kundura ( ayakkabı ) yalnızca insanları dış etkenlerden korumaya yarayan bir eser değildir ayakkabı insanın kişiliğinin eksiksiz üç'ünü ve karizmasına da sahnelemektedir.

21.yy da kundura ( ayakkabı ) firmaları çok fazla kundura ( ayakkabı ) çeşidine de etmekteler gerek türkü olsun gerek yurtdışında çok fazla ihracat yapılmakta. Türkiye kundura ( ayakkabı ) türü olarak sahiden de zengin 1 ülke bünyesine kendisine ait ayakkabı meydana getiren firmalarda bulunmaktan ancak bulunduğumuz yılda insanlar daha çok çok avrupa ve amerika üslubu ayakkabıları giymektedir.


kundura ( ayakkabı ) elde ederken bir takım yönlere dikkat edin çünkü alacağınız pabucun daha sonra ayaklarımıza alıp veya şişlik vermesi kaçınılmazdır. Bu ve buna eş sorunları ortadan kaldırmak için ayakkabıyı bildiğiniz bir yerden alın.

Ayakkabı online satın al

bayan bot modelleri bayan botları bayan çizme modelleri bayan çizmeleri bayan spor ayakkabı modelleri

AYAKKABI SATIN ALMAK İÇİN TIKLAYIN
ayakkabı gündelik hayatta faydalandığımız 1 üründür. bu yüzden çoğu beşer ayakkabı türlerini merak etmektedir. Devrimizde bi hayli kundura ( ayakkabı ) türü mevcuttur bunlardan herhangi birisi topuklu kundura ( ayakkabı ) taban yassı kundura ( ayakkabı ) ve ve buna benzer türleri mevcuttur.

kundura ( ayakkabı ) alacakken dikkat etmek icap eder. Bunlardan bazıları ayakkabının kalecisi meydana getirdiği firmanın niteliği ve buna benzer suallerdir ayakkabıyı elde eder etmez herhangi bir yırtıklık ya da başka bir şeyin olmasını istemiyorsunuz mutlaka lakin mutlaka kundurayı ( ayakkabıyı ) hakiki yerden almalısınız.


kundura ( ayakkabı ) bireyi dış etkenlerden kuruyan yağmur, çamur ve eşi etkenlerden sizleri korumaktadır. Sizler de kundura ( ayakkabı ) seçimi yaparken yukarda belirttiğimiz konulara rica ederim dikkat edin daha fazla ardında üzülmeyin.

Ayakkabı nereden alınır?

bayan bot modelleri bayan botları bayan çizme modelleri bayan çizmeleri bayan spor ayakkabı modelleri

AYAKKABI SATIN ALMAK İÇİN TIKLAYIN
kundura ( ayakkabı ) gündelik yaşamda istifade ettiğimiz 1 malzemedir. bu yüzden çoğu insan kundura ( ayakkabı ) türlerini merak etmektedir. 21.yy da bi hayli kundura ( ayakkabı ) türü mevcuttur bunlardan bazıları topuklu ayakkabı taban yatay kundura ( ayakkabı ) ve ve buna benzer cinsleri bulunmaktadır.

kundura ( ayakkabı ) alacakken itina etmek icap eder. Bunlardan kimisi ayakkabının kalecisi ürettiği firmanın kalitesi ve buna eş suallerdir ayakkabıyı alır almaz rastgele bir yırtıklık yahut değişik 1 şeyin olmasını istemiyorsunuz mutlaka ama kesinlikle kundurayı ( ayakkabıyı ) doğru yerden almalısınız.


kundura ( ayakkabı ) kişiyi dışarıdaki etkenlerden kuruyan yağmur, çamur ve eşi etkenlerden sizi korumaktadır. Sizler de ayakkabı seçimi yaparken yukarda belirttiğimiz hususlara rica ederim dikkat edin daha fazla daha sonrasında üzülmeyin.

Televizyon Ve Özellikleri

led tv fiyatları
bayan ayakkabı modelleri kadın ayakkabı modelleri topuklu ayakkabı modelleri topuklu ayakkabılar düz bayan ayakkabı

Satın Almak İçin Tıklayın

Televizyon gündelik yaşamda yardımcı olan 1 alettir. 21. yüzyılda vatandaşların 1 pek çoğu televizyon izlemektedir. Durum bunun gibi olunca televizyon imalatçıları bilinmeyen yeni kuşak tv üretmeye koyuldular

tv'nin tarihi doğrusu fazla da uzaklara gitmiyor bu nedenle tv yaşamımız da yeni diyebiliriz. Bulunduğumuz yılda tvlerin birçok modeli çıkmış mevkide.

pekâlâ televizyonu mevcutken nelere dikkat etmemiz icap eder ?

ilk olarak edineceğimiz televizyonun hangi özellikler olduğuna ayrıntılarıyla araştırmanız lazımdır. Bunu web sitelerinden inceleyerek şahsen mağazalarına giderek öğrenebiliriz. web sitelerinde televizyonlar hakkında malumat verilmektedir.

Bu satış noktalarından en sağlam bulunanı ise alisverisrobotu.com'dur.

Televizyon nereden alınır?

led tv fiyatları
bayan ayakkabı modelleri kadın ayakkabı modelleri topuklu ayakkabı modelleri topuklu ayakkabılar düz bayan ayakkabı

Satın Almak İçin Tıklayın

Televizyon günlük hayata yaver olan bir alettir. 21. yüzyılda kişilerin bir çoğu televizyon seyretmektedir. Hal bunun gibi olunca tv imalatçıları yeni yeni nesil tv yapmaya koyuldular

tv'nin tarihsel gerçekte fazla da uzaklara gitmiyor bu nedenle televizyon ömrümüz de taze diyebiliriz. Günümüzde tvlerin çok fazla modeli çıkmış konumda.

peki televizyonu mevcutken nelere itina etmemiz lazımdır ?

öncelikle edineceğimiz tv'nin ne tür nitelikler olduğuna en ince ayrıntısına kadar aramanız icap eder. Bunu world-wide-web sitelerinden inceleyerek kendiniz dükkanlarına vararak öğrenebiliriz. İnternet sitelerinde tv'ler konusunda malumat verilmektedir.

Bu mağazalardan en sağlam bulunanı ise alisverisrobotu.com'dur.